Grad Terapeutic Pur Garantat

Dacă uleiurile pe care le folosești nu sunt de clasă terapeutică (și dacă le-ai cumpărat dintr-un magazin de mâncare sănătoasă, pot să garantez destul de mult că nu sunt), pur și simplu nu vei vedea rezultatele pe care le aștepți. Problema este, de cele mai multe ori, că aceste uleiuri esențiale așa-zise cu grad terapeutic nu se ridică la nivelul reclamei care li se face. Uneori profilul lor chimic nu atinge un standard acceptabil; alteori, chimia arată bine – dar doar pentru că au fost contaminate cu chimicale sintetice. Unele uleiuri, vândute ca având grad terapeutic, sunt de fapt total sintetice.

Calitatea uleiurilor esențiale

Există un procentaj mic pe piață de uleiuri esențiale care sunt 100% pure și naturale, fără componente sintetice sau substanțe contaminante (chiar și pesticide) și care depășesc standardele de calitate AFNOR și ISO. Din păcate, chiar și la unele companii de renume care fabrică uleiuri esențiale, unele care își promovează uleiurile ca având grad terapeutic și care fac afirmații despre faptul că fiecare lot de ulei este testat în mod independent, realitatea este deseori cu totul diferită. În majoritatea cazurilor, uleiurile sunt testate minim în laboratoare interne. Acestea sunt convenabile ca preț dar nu îți oferă siguranța calității, dincolo de încrederea pe care o ai în acea companie.

Pentru ca un ulei esențial să fie pur și natural 100%, acesta trebuie să își aibă sursa la producători calificați și de încredere. Mai mult, fiecare lot este testat în mod încrucișat în laboratoare independente, folosind cromatografie ultra-modernă și spectrometrie de masă, alături de alte testări sofisticate, toate asigurând puritatea extractului, compoziția, potența și activitatea acestuia. Această testare a calității asigură că fiecare lot de ulei: conține profilul corect de componente chimice active potrivite pentru utilizarea în aromaterapie și nu conține niciun constituent sintetic sau vreo alterare chimică.

Puritatea nu înseamnă tot

Atunci când produci un ulei care are cu adevărat grad terapeutic, nu este suficient ca uleiul să fie 100% pur. Chiar dacă un ulei esențial este 100% pur, dacă specia potrivită sau o parte a plantei nu a fost folosită, sau dacă planta nu a fost crescută în mediul potrivit și recoltată la momentul oportun, sau dacă nu a fost distilată în condițiile potrivite, constituția chimică naturală a uleiului extras nu va oferi beneficii previzibile și puternice.

Cele mai bune uleiuri provin de la producători care au cunoștințe vaste despre producerea uleiurilor de calitate. Nu sunt tolerate niciun fel de scurtături, pentru că cea mai importantă este calitatea produsului finit – și cum funcționează acesta pentru tine. Astfel că, acești producători sunt și de încredere, iar fiecare lot de ulei este dovedit în laborator.

Mai multe puteți studia aici http://www.sourcetoyou.com.